• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp
Foto: WW ViktVäktarna

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

7 steg att laga

16 ingredienser

60 m

En klassisk risotto som serveras med ugnsbakade gulbetor, svamp och pinjenötter.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww risotto med gulbetor points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g gulbeta
  • 1 tsk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 250 g svamp
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 msk pinjenötter
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då.
  5. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva svamp och stek i margarin. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  7. Servera risotton med gulbetor, svamp och toppa med pinjenötter och persilja.
TIPS!
ViktVäktarna Pasta crema di funghi

Fler tips från WW ViktVäktarna