I samarbete med WW ViktVäktarna

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

17 röster
60 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g gulbeta
  • 1 tsk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 250 g svamp
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 msk pinjenötter
  • färsk persilja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då.
  5. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva svamp och stek i margarin. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  7. Servera risotton med gulbetor, svamp och toppa med pinjenötter och persilja.
Tips!
ViktVäktarna Pasta crema di funghi

Fler tips från WW ViktVäktarna

laddar fler recept...

Laddar fler recept...