Risotto med kycklinglever

Risotto med kycklinglever
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Risotto med kycklinglever

12 ingredienser

En fin och god rätt som går fort att laga till.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fryst kycklinglever [ca 350 g]
  • 3 dl ris
  • 3 dl grönsaksbuljongtärning
  • 100 g bacon, strimlat
  • 1 gul lök, skivad
  • 150 g champinjoner (små hela)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk mejram
  • 2 dl frysta ärtor
  • 2 tomater, i klyftor
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Koka riset klart i buljongen.
  2. Fräs baconet, löken och svampen i en panna i lite matfett. Ta upp det.
  3. Hacka den halvtinade levern grovt. Stek den i matfett i pannan och krydda med salt, peppar och mejram.
  4. 4.
  5. Blanda ärterna i det heta riset och låt stå en stund på plattan så att ärterna tinar. Vänd sen ned de övriga ingredienserna och garnera med tomaterna.