Risotto med blåmusslor, vitlök, tomat och fänkål

8 röster
4

Perfekt krämig risotto med blåmusslor, tomat och fänkål. Försvinnande gott!

Maya Samuelssons dryckestips:

Launois Cuvée Reservée Blanc de blancs, 7450-01
Ursprung Frankrike, Champagne

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg musslor i nät
  • 5 dl vitt vin
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g risottoris
  • 20 cocktailtomater, skalade och delade
  • 0,5 huvud fänkål, tunt hyvlat
  • 2 dl fänkålsdill, finhackad
  • 100 g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • olivolja, att steka i
  • ev extra musselbuljong

Gör så här

  1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Koka musslorna i vin, det tar ca 2-4 minuter, och plocka köttet ur skalen. Spara buljongen till risotton.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är glansigt. Tillsätt ris och och hyvlad fänkål och fräs i 1 minut till.
  3. Koka riset med buljong precis så att det täcker i 18 minuter. Fyll hela tiden på med mer buljong.
  4. Ta av från värmen och vänd ned smör och parmesanost samt tomater, musslor och fänkålsdill. Smaka av med salt
2 september 2016

Laddar fler recept