Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap

Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Risgrynsgröt med yoghurt, fikon och lönnsirap

8 ingredienser

10 m

 Risgrynsgröt med yoghurt och vanilj, toppad med smörstekta fikon, lönnsirap och krossade pepparkaksnötter. Bästa juldesserten! Här hittar du receptet på pepparkaksnötter.

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 färska fikon
  • 2 msk torkade tranbär (eller annan torkad frukt)
  • 3 msk smör
  • 4 msk lönnsirap
  • 4 msk pepparkaksnötter (kan ersättas av pepparkakor)

Gör så här

  1. Blanda gröten med yoghurten och vaniljen.
  2. Klyfta de färska fikonen och hacka den torkade frukten, stek dem någon minut i smöret. Ta det sedan från värmen och häll ner lönnsirapen och rör runt.
  3. Häll lite extra sirap i botten på små glas eller portionsformar och lägg några matskedar vaniljgröt över. Toppa med fikonen i sirapen och strö över de hackade julnötterna.