Risbowl med stekt halloumi och chilimajo

Risbowl med stekt halloumi och chilimajo
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Risbowl med stekt halloumi och chilimajo

Av: Köket.se

Från: Köket

16 ingredienser

20 min

Härlig bowl med stekt halloumi, kål, avokado, bönor och ris. Servera den goda chilimajonnäs till och detta blir en oslagbar lunch.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp japanskt ris
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 1,5 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 10 rädisor
  • 2 avokador
  • 75 g rödkål, strimlad
  • 2 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 300 g halloumiost
  • 150 g fryst mango, tinad
  • 150 g edamamebönor, tinade
  • olja, till stekning
  • salt

chilimajonnäs

  • 1,25 dl majonnäs
  • 1-2 msk sriracha

Till servering

  • färsk koriander
  • limefrukt, klyftor

Gör så här

  1. Blanda den strimlade kålen med limesaft och lite salt. Låt stå. Skär rädisorna i klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skär halloumin i tärningar.
  2. Stek halloumin tills den har fått lite färg i olja i en stekpanna.
  3. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  5. Fördela alla ingredienser i en vid skål. Servera med chilimajonnäs. Garnera med koriander och limeklyftor.