Ris med räksås

Ris med räksås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ris med räksås

10 ingredienser

Den här kryddiga räkstuvning kan förberedas i god tid. Koka stuvningen helt klar men blanda inte i räkorna förrän det är dags att äta. Kokta räkor blir de sega.

Ingredienser

portioner
  • 4 port kokt ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • ca 500 g räkor med skal
  • 1 förp sparris
  • 125 g frysta ärtor

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i en låg gryta eller teflonpanna, pudra över curry och mjöl. Späd med grädde och ev. sparrisspad och koka 5 minuter.
  2. Slå i sparris och ärter och till sist de skalade räkorna.
  3. Hetta upp och slå över riset.