Ris à la Anna

Ris à la Anna
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ris à la Anna

6 ingredienser

Den här rätten kom till när Anna, som är varm anhängare av GI-metoden, fixade till en juldessert utan risgryn.

Ingredienser

portioner
  • 2 apelsiner
  • 1 förp cottage cheese [250 g]
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 tsk rörsocker

Gör så här

  1. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinerna. Skala dem med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  2. Blanda apelsinsaften med keson i en skål. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa grädden.
  3. Blanda ner grädde, vaniljfrön, kardemumma och socker i kesoblandningen. Ställ kallt. Dekorera med apelsinfiléerna före servering.