Smält smöret i en kastrull och lägg ner chokladen, rör tills den har smält, ta från värmen.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör ner smörchokladen, sen sikta ner mjölblandningen till en jämn smet.
Klä en form 17x18 cm med bakpapper, fyll med smeten. Sänk temperaturen till 180 grader och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Ställ i kylen för att kallna.
Brigadeiro com Cacau e Alcacuz
Värm upp allt, utom lakritssirapen, i en kastrull under konstant omrörning, tills smeten tjocknar, ta från värmen.
Dela upp “Brigadeiron” i två skålar, tillsätt lakritssirap i en av skålarna.
Dulcey Mousse
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Lättvispa 200 g grädde.
Smält chokladen i micron, tills den nätt och jämt har smält.
Koka upp 50 g grädde ta den från värmen, ta upp gelatinbladen och låt smälta i grädden. Rör om tills gelatinet är upplöst. Blanda chokladen med “gelatingrädden”.
Blanda ner chokladgrädden i den lättvispade grädden tillsammans med lakritspulver. Fyll en spritspåse och ställ i kylen.
Lakritscrunch
Koka allt, utom nötterna, i en kastrull ca 5 min. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och häll över kolan. Låt stelna.
Smasha i bitar eller pulse-mixa till önskad storlek.
Karamelliga popcorn
Smält allt utom popcorn i en kastrull.
Lägg popcorn i en kastrull som är minst dubbelt så stor som mängden popcorn, häll över “karamellsmeten”, full bras på plattan.
När botten börjar bli varm, slunga runt popcornen, vänta 4 sekunder och upprepa slungningen osv ca 5 minuter, till du får riktigt karamelliga/brända popcorn, lägg upp på bakpapper för att kallna.
Montering
Stansa ut rundlar av chokladkakan. Toppa/glasera varje chokladrundel med chokladbrigadeiron, den ska rinna ned på kanterna. Toppa sedan med ett lager av lakritsbrigadeiron på samma visa.
Spritsa en topp och ställ bakelserna i kylen eller frysen (den senare om du behöver spara tid). Garnera bakelserna med karamelliga popcorn och lakritscrunch. Lägg överblivna popcorn på serveringsfatet.