Gör en rimlag av 50 g salt i 1 l vatten, rimma fisken i ca 20-30 min, skölj av den under kallt vatten och låt den rinna av på tex torky.
Skala och hacka vitlök, lök, ingefära och korianderstjälkar. Banka på citrongräs stjälkarna med knivryggen så att dem krossas och skär ner den gröna chilin och jalapeno, smaka på chilin så att den inte är för stark, detta kan varieras från frukt till frukt.
Skär zucchinin i bitar och dela svampen. Skär ner basilikan med stjälkar och resten av koriandern och häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset, smaksätt med fisksås, lime och lite soja.
Låt detta koka ihop i ca 20 min, lägg sedan i zucchini och svampen och koka ytterligare 10 min.
Smaksätt eventuellt med salt och lite mer fisksås och plocka eventuellt upp citrongrässtjälkarna.
Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
Stek torskryggen på medelhög värme tills den nått en innertemperatur på ca 45 C.
Lägg nudlarna i botten på en djup skål. Lägg på den gröna curryn och fisken. Avsluta gärna med chili, örter och rostade cashewnötter.