Chèvretoast med mango chutney

Chèvretoast med mango chutney
Foto: TV4

Chèvretoast med mango chutney

Av: Rikard - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Söt möter sur på salladsbädden!

**Dryck
Till denna rätt som har både fetma(ost) syra och sötma passar Hilltop, 5332 som består av både gewurztraminer(kryddig, lätt sötma) och sauvignon blanc(syrlig) . Vinet kostar endast 59 kr - ett fynd!

Rickard från Stockholm lagade även**

Mustig köttgryta som heter duga

Kladdkaka Black and White

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • formfranska, skivad
  • 400 g chèvreost
  • 4 msk mango chutney
  • 16 spenatblad
  • 20 blad rucolasallad
  • 12 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 0,5 dl pinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär 1 cm tjocka skivor av osten.
  2. Skär ut formbröden så att de är lika stora som osten.
  3. Stek brödskivorna knapriga i smör.
  4. Lägg på ett lager mango chutney.
  5. Stapla getost ovanpå.
  6. Sätt in i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg, ca 5 min.
  7. Skölj ur stekpannan och rosta pinjenötter på hög värme utan matfett.
  8. Vänd på dem hela tiden och stek tills de fått fin färg.
  9. Lägg ut salladsbladen på tallriken och ringla över lite balsamvinäger.
  10. Lägg bröd/oststapeln på salladsbädden.
  11. Strö över pinjenötter. Salta och peppra