Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott
Foto: Johan Stillman

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Av: Richard Näslin

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Ingredienser

  • 900 g tunt skivat renskav (Suovas)
  • 50 g smör
  • 5 lagerblad
  • 5 enbär
  • salt
  • peppar
  • 300 g skogssvamp (Skogschampinjoner, Shiitake, Portabello)
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 purjolök, skivad
  • 100 g jordärtskocka, skalade och lättkokta
  • 400 g rostad mandelpotatis

Gör så här

  1. Börja med hjortron kompotten, blanda hjortron, honung och salvia och låt stå tills det andra är klart.
  2. Bryn renköttet i en gjutjärnspanna med lagerblad, enbär, salt och peppar. Tillsätt alla grönsaker och potatis, stek tills allt blivit klart och varmt. Avsluta med den skivade purjolöken, salta och peppra.
  3. Servera med hjortronkompotten.