Rice bowl med lax och avokado

Tove Nilsson recept

Rice bowl med lax och avokado

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 dl svart ris
  • 4 dl vatten
  • 4 ägg, pocherade eller löskokta
  • 0,33 rättika, tunt strimlad
  • 2 morötter, tunt strimlade
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 400 g färsk lax (vakumpackad)
  • 2 msk japansk soja
  • 1,5 msk risvinäger (alt. vitvinsvinäger)
  • 2 msk majonnäs (t ex Kew Pie)
  • 1,5 msk koreansk chilipasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 salladslökar
  • 2 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Pochera eller koka äggen.
  2. Blanda rättika, morot och vinäger, salta. Låt stå ca 10 minuter.
  3. Skär avokado och mango i tärningar.
  4. Skär laxen i tärningar. Blanda med soja, vinäger, majonnäs, chilipasta och sesamolja.
  5. Strimla löken.
  6. Fyll skålar med ris, Toppa med avokado, mango, lax, lök, koriander, ägg och sesamfrön.