Ribollita Toscana

Du behöver

  • 20 g extra jungfruolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 bit fläsksvål
  • 80 g lök
  • 2 l vatten
  • 80 g morötter
  • 100 g selleri
  • torkad chili
  • färsk timjan
  • 350 g cannellinibönor (2 burkar)
  • 180 g skalade tomater
  • 250 g kål
  • 300 g grönkål
  • 300 g mangold
  • 220 g bondbröd, inte dagsfärskt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Häll oljan I en stor kastrull och värm den.
  2. Hacka vitlök, morötter, selleri, gul lök, rosmarin, timjan, lite torkad chili och fläsksvålen och häll alltsammans i den varma oljan. Stek tills allt är mjukt.
  3. Tillsätt sedan 2 liter vatten, tomaterna, bönorna och grovskurna grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka under medelsvag värme tills grönsakerna är mjuka .
  4. Skär brödskivorna i 2 cm tjocka skivor och klä insidan av en stor skål. Häll på soppan och låt stå och dra några minuter. Serveras varm eller rumstempererad.
Kommentera receptet

Fler goda recept