Visa mer
Ribollita Toscana
Du behöver
- 20 g extra jungfruolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 kvist rosmarin
- 1 bit fläsksvål
- 80 g lök
- 2 l vatten
- 80 g morötter
- 100 g selleri
- torkad chili
- färsk timjan
- 350 g cannellinibönor (2 burkar)
- 180 g skalade tomater
- 250 g kål
- 300 g grönkål
- 300 g mangold
- 220 g bondbröd, inte dagsfärskt
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Häll oljan I en stor kastrull och värm den.
- Hacka vitlök, morötter, selleri, gul lök, rosmarin, timjan, lite torkad chili och fläsksvålen och häll alltsammans i den varma oljan. Stek tills allt är mjukt.
- Tillsätt sedan 2 liter vatten, tomaterna, bönorna och grovskurna grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka under medelsvag värme tills grönsakerna är mjuka .
- Skär brödskivorna i 2 cm tjocka skivor och klä insidan av en stor skål. Häll på soppan och låt stå och dra några minuter. Serveras varm eller rumstempererad.
29 januari 2017