Ribollita - italiensk bönsoppa

ViktVäktarna ribolita
Foto: ViktVäktarna

Ribollita - italiensk bönsoppa

13 ingredienser

35 min

ww viktväktarna

En härlig brödsoppa med massor av grönsaker, vita bönor och smakfull buljong. Serveras med hemgjorda krutonger för extra krisp.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 6

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkselleri
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 förp cannellinibönor (konserverade)
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • salt & peppar
  • 2 skivor surdegsbröd (dagsgammalt) [à 60 g]
  • 50 g parmesanost
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna morötter och selleri. Repa och dela grönkålen i mindre bitar.
  2. Värm olja i en gryta och fräs lök och vitlök tills löken är mjuk. Blanda i morötter och selleri. Fräs under omrörning ca 5 minuter. Blanda i vatten och buljongtärningar. Låt sjuda ca 20 minuter.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor tillsammans med grönkålen. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödet lätt och bryt sönder i mindre bitar.
  5. Servera bönsoppan toppad med hyvlad parmesan, brödkrutonger och chili flakes.
TIPS!
läs mer
ViktVäktarna Ramen med sötpotatis och svamp

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer