Reuben sandwich

Reuben sandwich
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Reuben sandwich

9 ingredienser

Stekt surdegsbröd med surkål och corned beef. Klassiskt och riktigt gott!

ÖL
Dugges Black Currant, Alkohalt 4,5%. Suröl med svarta vinbär 33 cl. Nr 11535

Weihenstephaner Hefeweissbier. Alkoholfri. Veteöl med touch av aprikos och skumbanan. 50 cl. Nr 1922

Ingredienser

portioner sandwiches
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 600 g surkål
  • 400 g corned beef
  • smör
  • dijonsenap
  • vällagrad ost
  • ättiksgurka
  • 1,5 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningen tillsammans med surkålen. Låt den koka nästintill torr, utan lock. Häll av det sista vattnet och låt surkålen svalna helt.
  2. Smöra brödskivorna och lägg dem på en skärbräda med smöret nedåt. Bred på dijon på insidan av alla brödskivorna. Fördela corned beef på bottenskivorna, toppa med kall surkål, ost och toppbröden.
  3. Tryck till hårt och stek sedan era sandwiches till gyllene fin färg på båda sidor i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen om vädret tvingar er att stanna inne.
  4. Dela sandwichen på sniskan och servera med en klick dijonsenap och skivad ättiksgurka.