Tinas Reuben sandwich

koket.se
Tinas Reuben sandwich
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas Reuben sandwich

10 ingredienser

Tina gör sin version av klassikern med perfekt stekt kött som går utmärkt att grilla om grillen är framme, BBQ-sås, surkål och smakrik ost. En otrolig middagsmacka du sent kommer att glömma!

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 350 g flankstek
  • olivolja, till stekning
  • 3-4 msk barbequesås
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1,5 dl surkål, avrunnen (gärna färsk)
  • 4 skivor lagrad ost (gärna Appenzeller eller comté)
  • 4-5 msk majonnäs
  • ca 0,5 tsk chipotlepasta
  • 2 saltgurkor, skivade
  • 1 gemsallad

Gör så här

  1. Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2-3 minuter på varje sida. Låt vila i 2 minuter.
  2. Pensla köttet med bbq-sås och låt vila medan du sätter i ordning mackorna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  4. Grilla eller rosta brödet i ugnen. Blanda majonnäs med chipotle.
  5. Skeda på generöst med chipotlemajonnäs på två av skivorna. Toppa med surkål och osten. Smacka in mackorna i ugnen så osten smälter.
  6. Skiva upp köttet. Toppa mackorna med kött, skivad saltgurka och sallad. Lägg på de andra bröden och tryck till ordentligt. Dela sandwichen på mitten och servera