Renkött- och pepparrotsmörgås

Renkött- och pepparrotsmörgås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Renkött- och pepparrotsmörgås

11 ingredienser

Detta är en perfekt kvällsmacka eller förrätt när det passar med en öl och snaps. Kanske som förrätt när det bjuds kräftor till varmrätt? Gör smörgåsarna i miniformat och de passar lika bra på ett buffébord.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • salladsblad
  • 1 tomat
  • 4 skivor rökt renkött
  • syltlök

Pepparrotsgrädde:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk färsk pepparrot, riven
  • 4 råa äggulor
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Vispa grädden och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  2. Smöra brödet. Fördela sallad, tomat och kött över brödet.
  3. Toppa smörgåsen med pepparrotsgrädde och en äggula. Avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen.