Frukt- och nötbakelse

Frukt- och nötbakelse
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Frukt- och nötbakelse

7 ingredienser

40 min

Bjud din käraste på en läcker fruktbakelse med nötbotten. Servera med en klick god glass!

Ingredienser

portioner

Nötbotten:

  • 3 dl hasselnötter, blötlagda
  • 3 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 msk kakao
  • 3 dl dadlar, blötlagda utan kärna

Fyllning:

  • 1 l jordgubbar
  • 1,5 l hallon
  • 1 kiwifrukt

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna och blötlägg dem och nötterna.
  2. Mixa nötter, dadlar och kakao till en smet.
  3. Tryck ut fyra hjärtan med hjälp av pepparkaksformar.
  4. Skiva jordgubbarna och kiwifrukten. Fördela jordgubbar och hallon på nötbotten. Dekorera med kiwifrukt och toppa med en skopa god glass.