Jätte grisinibröd

0 röster

Du behöver

  • 1 förp jäst
  • 1 l fingervarmt vatten
  • 2 nypor havssalt
  • 5 msk olivolja
  • 2,5 l mjöl
  • lite vatten att pensla med
  • några nypor havssalt
  • några nypor rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. häll på det fingervarma vattnet. Lös jästen och tillsätt salt, olja och mjöl efter hand. Arbeta degen tills den blir smidig och inte längre klibbar. Jäs den i 30 minuter i bunken.
  3. Dela degen i 12 bitar. Rulla ut bitarna till långa stänger på ett mjölat bakbord. Lyft över stängerna på en ugnsplåt. Pensla bröden med vatten. Strö på salt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills de blir gyllenbruna.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept