Fyllt ört- och fårostbröd

0 röster
1

Du behöver

Degen:

  • 0,5 förp jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 nypor havssalt
  • 1 riven morot
  • 10 dl siktat dinkelvetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 200 g färskost
  • 2 dl svarta oliver utan kärnor
  • 1 förp fetaost
  • 1 kruka grekisk basilika
  • 1 dl boveteskott
  • 0,5 krm havssalt
  • Några drag med svartpepparkvarnen
  • Lite olivolja att ringla över

Gör så här

  1. Degen:
  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och morot. Arbeta i mjölet efterhand. Låt degen jäsa i 60 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Sätt ugnen på 190 grader. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och lägg över den i en ugnsfast och smord form. Bred färskosten på degen. Hacka oliverna och lägg på dom. Smula över fetaosten. Klipp över basilikan och strö över boveteskotten. Salta och peppra. Ringla över lite olivolja. Vik ihop brödet och nyp ihop det med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept