Dinkelburgare

15 november 2007

Du behöver

  • 0,5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 5 champinjoner
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite olivolja
  • en nypa havssalt
  • 1 knivsudd sambal badjak
  • 2 dl kokt dinkel helkorn
  • 100 gram tärnad fetaost

Gör så här

  1. Hacka zucchinin i små bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skiva champinjonerna och de marinerade tomaterna.
  4. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs zucchini, lök, champinjoner och tomaterna tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i några minuter. Salta och rör i sambalen.
  5. Lägg över de frästa grönsakerna i en mixer tillsammans med dinkeln och fetaosten.
  6. Mixa till en grov smet.
  7. Forma smeten till burgare. Vänd burgarna i sesamfrön och stek dom gyllenbruna i en panna.
Kommentera receptet

Du kanske gillar

Fler goda recept