Dinkelburgare

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 zucchini
  • 1 gul lök
  • 5 champinjoner
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite olivolja
  • en nypa havssalt
  • 0,5 krm sambal badjak
  • 2 dl kokt dinkel helkorn
  • 100 g tärnad fetaost

Gör så här

  1. Hacka zucchinin i små bitar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Skiva champinjonerna och de marinerade tomaterna.
  4. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs zucchini, lök, champinjoner och tomaterna tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i några minuter. Salta och rör i sambalen.
  5. Lägg över de frästa grönsakerna i en mixer tillsammans med dinkeln och fetaosten.
  6. Mixa till en grov smet.
  7. Forma smeten till burgare. Vänd burgarna i sesamfrön och stek dom gyllenbruna i en panna.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept