Vegansk ost på cashewnötter

koket.se
Nötost
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Vegansk ost på cashewnötter

10 ingredienser

Hemgjord ost gjord på cashewnötter och smaksatt med örter, soltorkade tomater eller vitlök.

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

  • 300 g cashewnötter, blötlagda minst 2 h
  • 2,5 dl vatten
  • 1 kapsel probiotika
  • 0,5 krm himalayasalt
  • 2 tsk näringsjäst
  • 1 tsk citronsaft

Smaksättning

  • basilika, hackad
  • soltorkade tomater
  • gräslök
  • vitlök

Gör så här

  1. Sila bort blötläggningsvattnet och skölj nötterna. Mixa nötter med vatten och probiotika (öppna kapseln och mixa bara med innehållet inuti).
  2. Sila smeten i en nötmjölkspåse. Knyt sedan ihop påsen och lägg den i ett durkslag i en skål så att överflödig vätska långsamt pressas ut. Ställ i rumstemperatur och låt fermentera i 24 h.
  3. Tillsätt salt
, näringsjäst
 och citronjuice efter fermenteringen. Smaksätt osten efter vad du tycker om (se förslag i ingredienslistan). Här kan man ha i efter tycke och smak. Smaka av tills du är nöjd. Häll upp i burk och förvara i kyl! Håller ca 5 dagar.