Getostfylld paprika med kryddkorv och grillad “tuppkam”

Getostfylld paprika med kryddkorv och grillad “tuppkam”
Foto: TV4

Getostfylld paprika med kryddkorv och grillad “tuppkam”

Av: Reka Tompa

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

30 min

Blandade härliga smårätter, getostfylld paprika, ungerska korvar och en tuppkam.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Pálinka och Douglas Green Cabernet Sauvignon Shiraz.

Ingredienser

portioner

Getostfylld paprika

  • 2 röda paprikor
  • getost, mängd beroende på paprikastorlek

Grillad ”tuppkam”

  • 200 g fläsksvål, med skinn
  • rödlök

Ungerska kryddkorvar

  • Finns i flera olika sorter, välj 2 olika

Gör så här

Getostfylld paprika

  1. Kärna ur paprikan och fyll den med getost.
  2. Skiva paprikan innan servering.

Grillad ”tuppkam”

  1. Skiva svålen i ca 1 cm tjocka skivor och snitta den i övre kant så de ser ut som en tuppkam.
  2. Grilla svålen över öppen eld och servera med tunt skivad rödlök.

Ungerska kryddkorvar

  1. Den första, en mycket god och smakrik korv, tillverkad av det speciella "Mangalica"-köttet som har extra hög kvalitet. Den andra, Csabai Bondkorv, mild korv med paprika.
  2. Skiva korvarna i lagom tjocka skivor och servera med bröd (det går även utmärkt att använda dem i matlagning).