Redd kycklingsoppa med curry

Redd kycklingsoppa med curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Redd kycklingsoppa med curry

14 ingredienser

Kycklingsoppa värmer gott en kulen dag. Den här har klassisk smak av curry och äpple. Vill du servera den som förrätt räcker receptet till 4 personer.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 l buljong, från kycklingkoket
  • smör, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • 1 morot
  • 1 msk curry
  • 0,5 dl grädde, varm
  • 1 dl kokt ris
  • 0,5 dl vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala en lök och halva moroten och skär dem i grova bitar. Lägg kycklinglåren i en kastrull och häll på vatten. Lägg i lök, morot, vitpeppar och lagerblad och krydda med salt. Koka upp, skumma, lägg på locket och sjud på ganska svag värme i 45 minuter.
  2. Ta upp kycklingbitarna och sila buljongen. Ta bort köttet från benen och skär det i mindre bitar.
  3. Skala äpplet och den andra löken och finhacka dem. Fräs äpple, lök och curry i smör i en kastrull. Strö över mjölet, spä med varm buljong och låt koka ca 10 minuter. Spä med varm grädde.
  4. Skala och hacka resten av moroten och fräs den lätt i smör. Värm upp soppan sakta och tillsätt kokt kycklingkött, kokt ris och morot. Krydda med salt och peppar.