Red curry chicken drumsticks

Red curry chicken drumsticks
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Red curry chicken drumsticks

20 ingredienser

1 h 15 min

Krämig kycklingrätt i kokosgrädde smaksatt med röd chilipaste. Gör chilipasten själv enligt receptet eller ta en genväg och köp färdig.

Ingredienser

portioner
  • CHILI PASTE
  • 6 torkade röda thaichili
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk koriaderfrön
  • 4 torkade kaffirlimeblad, smulade
  • 6 klyftor vitlök
  • 2 korianderrötter, strimlade (kan uteslutas)
  • 0,5 citrongräs, finstrimlad
  • 1,5 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk räkpasta (finns i thaibutiker)
  • 0,5 tsk salt

Övrigt

  • 8 kycklingklubbor (drum stick)
  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 msk chilipasta
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk rörsocker
  • 10 limeblad

Till servering

  • kokt ris

Gör så här

  1. Blötlägg chilin ca 15 minuter i kallt vatten.
  2. Mortla alternativt mixa alla torra ingredienser först. Tillsätt sedan chilin och mortla tills den blivit till krämiga småbitar.
  3. Mortla med resterande ingredienser till en slät pasta.Det tar ett tag men det är det värt.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda kycklingen med kokos, chilipaste, fisksås, socker och kaffirlime i en ugnsform.
  6. Baka i ugnen ca 45 minuter. Servera med ris.