Sagolik punschparfait

Sagolik punschparfait
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sagolik punschparfait

Av: Köket.se

Från: TV4

5 ingredienser

15 min

Härligt krämig glass med smak av punsch!

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker, knappt
  • 0,5 dl punsch
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g daimchoklad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punchen.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
  4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre. (Dock ej längre än 2 månader)
  5. Ta ut parfaiten 10 minuter före servering. Garnera med hackad dajm.