Risotto

Risotto

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • ca 11 kantareller
  • 1 gul lök, hackad (el två schalottenlökar)
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 3,5 dl avorioris
  • 0,5-1 dl vitt vin
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 dl parmesanost, reggiano, färskriven
  • svartpeppar
  • 1 knippe blad persilja

Gör så här

  1. Fräs löken och 1/3 av kantarellerna i olja och smör. Tillsätt avoririset och fräs yttligare 5 min. Späd långsamt med hönsbuljong i omgångar tills riset absorberat buljongen och blivit mjukt (ca 25 min). Tillsätt vittvinet mot slutet. När riset är klart tillsätt 2 msk smör, persilja och parmesanen samt resterande kantareller som knaperstekts långsamt under tiden risotton sjudit.