Raw thai auberginesallad

Raw thai auberginesallad
Foto: Sebastian Schauermann

Raw thai auberginesallad

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

45 min

Aubergine går att äta även rå men den behöver då saltas ur i minst 30 minuter. Små mogna thai-aubergine passar bra för just det här salladen. / Sebastian

Ingredienser

portioner
  • 8 thai aubergine eller 2 vanliga
  • salt
  • 1 msk japansk soja
  • 3 limefrukter, saften
  • 1 msk rörsocker
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 20 g thaibasilika
  • 20 g mynta
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 100 g vitkål, tunt skivad
  • 1 morot, strimlad

Gör så här

  1. Skiva auberginen tunt. Salta den lätt och låt stå i ett durkslag och rinna av i minst 30 minuter, helst några timmar.
  2. Gör dressingen under tiden. Rör ihop soja, limesaft, socker, vitlök och chili.
  3. Hacka örterna. Blanda ihop aubergine, vitkål, morot och örter i en skål. Häll på dressingen och blanda runt
  4. Toppa med jordnötterna och servera.
  5. .