Ravioli med kycklinglever och päronsallad

POPULÄRT
Ravioli med kycklinglever och päronsallad
Foto: TV4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Ravioli med kycklinglever och päronsallad

33 ingredienser

75 m

Inälvsmat med finess - Hemgjord ravioli med stekta lammtestiklar. Serveras med en krispig päronsallad.

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 300 g kycklinglever
  • ca 120 g stekfläsk
  • 2 msk olivolja
  • 40 g gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 50 g färskost
  • salt
  • peppar

Stekta lammtestiklar

  • 8 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 2 lammtestiklar
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 timjankvist
  • salt
  • peppar

Päronsallad

  • 3 päron
  • 6 rädisor
  • 100 g färsk spenat
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

Pastadeg

  1. Häll vetemjöl och durumvetemjöl i en bunke och gör en grop i mitten. Knäck äggen i gropen och blanda blanda till en slät deg. Låt vila i plastfolie i kylen i 30 minuter.

Fyllning

  1. Finhacka lök och vitlök. Skär kycklinglever och stekfläsk i småbitar.
  2. Hetta upp olivolja i stekpanna och fräs lök, vitlök och kycklinglever tillsammans. Krydda med salt och peppat. Rör ner parmesanost och färskost och låt blandningen kalla.
  3. Kavla ut pastadegen på en pastamaskin. Börja på tjocklek 1 och jobba dig upp till tjocklek 7. Stansa ut rundlar i pastadegen, ungefär 5 cm stora.
  4. Lägg en liten klick fyllning i mitten på den ena pastaringen och tryck ihop försiktigt med den andra ringen som lock.
  5. Koka raviolin i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Stekta lammtestiklar

  1. Koka upp 8 dl vatten med salt, gul lök och lagerblad. Sjud testiklarna i ca 4 minuter.
  2. Tar upp dem ur kastrullen och ta bort skinnet från testikeln. Dela i fyra bitar och lägg i uppvispat ägg i ca 5 minuter. Panera sedan i vetemjöl.
  3. Hetta upp olja, smör, vitlök och timjan i en stekpanna och stek testiklarna i pannan i 3-4 minuter.

Päronsallad

  1. Hyvla päron och rädisor i tunna skivor med mandolin och smula fetaosten. Rör samman tillsammans färsk spenat, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg salladen i botten på tallrikar, lägg över raviolin och toppa med testiklarna och lite av stekskyn.