Rått ostron med schalottenlök, chili och citron

Frida Ronge

Rått ostron med schalottenlök, chili och citron

5 ingredienser

1 h

Ostron serverade med schalottenlök marinerad i risvinäger.

Så öppnar du ostron: Stick in kniven i ”gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa samtidigt försiktigt in kniven. När kniven är inne, så vrid om kniven tills ostronet öppnar sig.
Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss ostronet i botten vid muskelfästet.

Ingredienser

portioner
  • 4 ostron
  • 1 bananschalottenlök
  • 0,5 dl risvinäger
  • 4 citroner, klyftor
  • 1 tsk sriacha chilisås eller tabasco

Gör så här

  1. Finhacka en schalottenlök och marinera den i risvinäger i minst 60 min (detta kan göras dagen innan).
  2. Öppna 4 ostron. Lägg en liten tesked med inlagd schalottenlök på ostronet med lite av lagen, smaksätt ev med lite citron och chili