Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja

Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Råstekt broccoli med parmesanost, solroskärnor och olivolja

5 ingredienser

15 m

Stekt broccoli med parmesan och solrosfrön. Perfekt som ett fräscht tillbehör eller som ett vegetariskt alternativ. Enkelt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner
  • ca 300 g broccoli
  • olivolja
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 60 g parmesanost
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala stjälken på broccolin och dela dom på längden i mindre buketter. Stek på medelhög temperatur i olivolja några minuter, tills broccolin fått fin färg och är mjuka med ett bra tuggmotstånd. Smaka av med flingsalt.
  2. Lägg upp broccolin på ett fat och strö över solroskärnorna. Ringla över lite olivolja och hyvla över parmesanosten.