Rårakor med tångkaviar och gurt

POPULÄRT
koket.se
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt
Foto: köket.se

Rårakor med tångkaviar och gurt

9 ingredienser

30 m

Lättlagade och fantastisk goda vegetariska snittar till såväl sommarfest, mingelmat och nyårsförrätt. Krispiga små rårakor med kaviar, rödlök, gurt och dill.

Planti Greek Style Gurt
Planti greek style gurt produkt

Planti Greek Style Gurt

Allt du kan förvänta dig av en matgurt - fyllig, mild och härligt krämig.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 8 fasta potatisar
  • olja, till stekning
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl Planti Greek Style Gurt
  • 1 burk röd tångkaviar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 avokado, skivad
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 citron, till garnering

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Krama ur vätskan ordentligt. Lägg potatisen i en bunke och krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med olja. Platta ut potatisen till rårakor i stekpannan, de ska vara tunna och fina. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är helt krispiga.
  3. Toppa med gurt, tångkaviar, rödlök, avokado, dill och en liten klyfta citron.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti pastasås med champinjoner

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer