Råraka med Grana Padano och löjrom

Råraka med Grana Padano och löjrom

10 ingredienser

25 min

Råraka med löjrom är en perfekt förrätt för lite festligare tillfällen. Ännu godare blir rårakan när du river i Grana Padano i smeten. Så gott!

Grana Padano tipsar!
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g Grana Padano, riven
  • 500 g bakpotatis
  • salt
  • smör, till stekning

Topping

  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl crème fraîche
  • dill
  • gräslök, hackad
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Grovriv potatisen, salta och krama ur vätskan. Blanda potatisen med riven Grana Padano.
  2. Hetta upp en panna med smör. Lägg i en fjärdedel av smeten och platta till med en stekspade. Stek på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida, eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna.
  3. Stek tills all potatis är använd. Salta och peppra rårakorna.
  4. Toppa rårakorna med crème fraîche, löjrom och rödlök. Garnera med dill och gräslök och servera med en skiva citron.
TIPS!
Tips från Grana Padano!
Smakrika köttbullar till julbordet

Tips från Grana Padano!

Här hittar du fler goda recept till jul och nyår

Läs mer