Råraka med crème fraiche, rödlök och löjrom
Råraka med crème fraiche, rödlök och löjrom
11 ingredienser
30 min
Det finns inget godare än en frasig råraka och ihop med dem klassiska tillbehören crème fraiche, rödlök och löjrom. En oslagbar förrätt som alltid imponerar på gästerna.
PotatisSvensk/nordisk matHusmanskost och receptklassikerPotatisgratängerFörrätterMidsommarmatVardagsmiddag

Ingredienser
Topping
- 1 dl rödlök
- 2 msk gräslök
- 2 msk crème fraîche
- 4 msk löjrom
- 2 citroner, i klyftor
- 1 citron, zesten
Råraka
- 8 potatis Amandine
- 4 msk rapsolja
- 50 g smör
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Topping
- Hacka rödlök och gräslök fint. Lägg åt sidan tills det är dags att garnera.
- Skiva upp en av citronerna i 4 klyftor.
Råraka
- Riv potatisen med skal på fina sidan av rivjärnet
- Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och dela upp i fyra jämnstora högar.
- Häll lite olja i en mellanstor stekpanna och höj till medeltemperatur. Tryck ut en hög åt gången i pannan och stek tills den blivit gyllenbrun. Salta och peppra innan du vänder och gör samma sak på andra sidan. Ha i en klick smör på slutet för extra god smak.
- Lägg rårakorna på ett galler allteftersom dem blir klara så behåller dem sin frasighet.
Garnering och servering
- Servera rårakan med en klick crème fraîche, rödlök, gräslök, löjrom, rivet citronskal och en extra skiva citron.
TIPS!