Det finns inget godare än en frasig råraka och ihop med dem klassiska tillbehören crème fraiche, rödlök och löjrom. En oslagbar förrätt som alltid imponerar på gästerna.
Ludwig Tjörnemo ger dig det bästa av svenska råvaror och lär dig laga fantastiska maträtter i säsong.
Läs mer
Ingredienser
Topping
1 dl rödlök
2 msk gräslök
2 msk crème fraîche
4 msk löjrom
2 citroner, i klyftor
1 citron, zesten
Råraka
8 potatis Amandine
4 msk rapsolja
50 g smör
salt
svartpeppar
Gör så här
Topping
Hacka rödlök och gräslök fint. Lägg åt sidan tills det är dags att garnera.
Skiva upp en av citronerna i 4 klyftor.
Råraka
Riv potatisen med skal på fina sidan av rivjärnet
Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och dela upp i fyra jämnstora högar.
Häll lite olja i en mellanstor stekpanna och höj till medeltemperatur. Tryck ut en hög åt gången i pannan och stek tills den blivit gyllenbrun. Salta och peppra innan du vänder och gör samma sak på andra sidan. Ha i en klick smör på slutet för extra god smak.
Lägg rårakorna på ett galler allteftersom dem blir klara så behåller dem sin frasighet.
Garnering och servering
Servera rårakan med en klick crème fraîche, rödlök, gräslök, löjrom, rivet citronskal och en extra skiva citron.