Råraka med crème fraiche, rödlök och löjrom

Råraka med crème fraiche, rödlök och löjrom

11 ingredienser

30 min

Det finns inget godare än en frasig råraka och ihop med dem klassiska tillbehören crème fraiche, rödlök och löjrom. En oslagbar förrätt som alltid imponerar på gästerna.

Gratis Matlagningskurs från Melleruds!
Melleruds kurs lektion 1

Gratis Matlagningskurs från Melleruds!

Ludwig Tjörnemo ger dig det bästa av svenska råvaror och lär dig laga fantastiska maträtter i säsong.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Topping

  • 1 dl rödlök
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk crème fraîche
  • 4 msk löjrom
  • 2 citroner, i klyftor
  • 1 citron, zesten

Råraka

  • 8 potatis Amandine
  • 4 msk rapsolja
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Topping

  1. Hacka rödlök och gräslök fint. Lägg åt sidan tills det är dags att garnera.
  2. Skiva upp en av citronerna i 4 klyftor.

Råraka

  1. Riv potatisen med skal på fina sidan av rivjärnet
  2. Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och dela upp i fyra jämnstora högar.
  3. Häll lite olja i en mellanstor stekpanna och höj till medeltemperatur. Tryck ut en hög åt gången i pannan och stek tills den blivit gyllenbrun. Salta och peppra innan du vänder och gör samma sak på andra sidan. Ha i en klick smör på slutet för extra god smak.
  4. Lägg rårakorna på ett galler allteftersom dem blir klara så behåller dem sin frasighet.

Garnering och servering

  1. Servera rårakan med en klick crème fraîche, rödlök, gräslök, löjrom, rivet citronskal och en extra skiva citron.
TIPS!
Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer