Ramen med sötpotatis och svamp

ViktVäktarna Ramen med sötpotatis och svamp
Foto: ViktVäktarna

Ramen med sötpotatis och svamp

16 ingredienser

30 min

ww viktväktarna

En smakrik ramensoppa med ägg, svamp, koriander och egenrostad lök. Så enkel att göra och underbart god!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 11

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g shiitakesvamp
  • 500 g sötpotatis
  • 200 g svartkål
  • 4 ägg
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 8 dl vatten
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 buljong (svampbuljong)
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk gochujang
  • 200 g ramennudlar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Skär lök i ringar, skiva svamp, tärna sötpotatis och strimla kål.
  2. Lägg äggen i kokande vatten 7 minuter.
  3. Hetta upp rapsolja och stek löken på hög värme några minuter. Lägg över på ett hushållspapper till servering. Den blir krispig när den svalnar.
  4. Stek svampen i sesamolja i en gryta tills den fått lite färg. Ta upp svampen. Häll vatten i samma gryta och blanda ner riven ingefära, buljongtärningar, vinäger, soja, gochujang och sötpotatis och låt sjuda ca 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och blanda ner i soppan.
  6. Blanda ner kål i soppan och låt den mjukna. Tillsätt nudlar och svamp.
  7. Häll upp soppan i skålar och toppa med ägghalvor, den rostade löken, koriander och sesamfrön.
TIPS!
läs mer
Viktväktarna Poké bowl med räkor

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer