I samarbete med FELIX

Ramen med glasnudlar och marinerad kyckling

4 röster
45 m
4
Ramen med glasnudlar och marinerad kyckling
Foto: Köket

Smakrik buljongsoppa med glasnudlar, pak choi, svamp, stekt kyckling och ägghalvor. En mustig och mättande soppa! 

Eller testa Felix färdiga Chicken ramen bowl med misobuljong och krispiga grönsaker!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Marinerad kyckling

  • 500 g kycklingfilé
  • 0,5 dl soja
  • 3 msk olja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök

Ramensoppa

  • olja, till stekning
  • 1 stor bit ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1 röd chili, stimlad
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönskasbuljong
  • 1,5 msk sesamolja
  • 3 msk soja
  • 200 g champinjon
  • 4 port glasnudlar
  • 2 pak choi

Servering

  • 4 ägg, kokta
  • koriander
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor och blanda ihop marinaden. Marinera kycklingen i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp en kastrull med olja. Tillsätt riven ingefära, vitlök och chili och låt fräsa en stund i kastrullen. Slå över vatten och en buljongtärning. Smaksätt med soja och sesamolja. Låt koka i 10 minuter. Smaka av.
  3. Dela svampen och låt koka med soppan ytterligare 10 minuter. Tillsätt nudlar och pak choi låt koka tills nudlarna är klara. Se tillagningstid på förpackningen.
  4. Stek under tiden kycklingen i en stekpanna.
  5. Lägg upp soppan i skålar och toppa med kycklingen ägghalvor, koriander och svarta sesamfrön.
Tips!
Felix het chilisås
1 september 2017

Laddar fler recept