Ramen med bacon

Ramen med bacon Scan NY
Foto: Scan

Ramen med bacon

18 ingredienser

30 min

En värmande och smakrik ramen funkar lika bra till lunch som till middag. Pricken över i:et blir den krispiga baconen.

Så väljer du rätt kött i butik
Scan headerbild

Så väljer du rätt kött i butik

Att välja svenskt spelar roll. Här hittar du tips och fler recept med svenska smaker.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 280 g Scan Bacon (2 paket)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 limeblad
  • 2 dl grönkål, hackad
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk rörsocker
  • 2-3 msk risvinäger
  • soja
  • chiliflakes, efter smak
  • 4 port vetenudlar
  • 80 g broccoli
  • 1 knippe salladslök
  • 1 förp färsk spenat ((liten))
  • 4 ägg, kokta
  • sesamfrön
  • chiliolja (valfritt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg ut hälften av baconen på en plåt och stek krispiga i ugnen.
  2. Skär ner resten av baconen och fräs på tillsammans med lök, när det fått ordentligt med färg - tillsätt vitlök, ingefära och kål och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp och låt gärna sjuda ca 10 min. Smaka av med soja, vinäger och chili.
  3. Koka äggen i ca 8 min - gulan ska vara krämig men inte rinnande.
  4. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hyvla broccolin tunt på mandolin. Skiva salladslöken och skölj spenaten.
  6. Lägg nudlar och grönsaker i skålar, fyll på med het buljong och toppa med krispigt bacon, ägg, salladslök, spenat, sesamfrön och lite chiliolja för extra hetta. Meshiagare!
TIPS!
Fler tips!
Scan headerbild

Fler tips!

Här kan du se mer om hur du kan göra skillnad genom att välja svenskt kött.

Läs mer

Att välja svenskt kött spelar roll!
Scan artikel högrev kossa

Att välja svenskt kött spelar roll!

Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.

Läs mer