Ramen bowl med kimchi, ägg och spenat

koket.se
Ramen bowl med kimchi, ägg och spenat
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ramen bowl med kimchi, ägg och spenat

18 ingredienser

45 min

En enkel och vegetarisk variant på den populära japanska rätten ramen. Nudlar och rotfrukter samsas i en smakrik buljong och toppas med kimchi, ägg och spenat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Buljong

  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 purjolökar, skivade
  • 2 l vatten
  • 2 morötter (skalet till buljongen och resten till topping)
  • 0,5 msk svartpepparkorn
  • 5 cm ingefära, skivad
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl kimchi
  • salt

Övrigt

  • 250 g äggnudlar
  • 2 dl kimchi
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 60 g babyspenat
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • neutral rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Fräs vitlök och purjolök tills den är mjuk och lite brynt i olja i en kastrull. Lägg hälften åt sidan på en tallrik.
  2. Häll vatten samt morotsskal, pepparkorn och ingefära i kastrullen. Låt koka i 30 minuter. När buljongen har kokat klart, sila bort alla fasta bitar. Häll tillbaka buljongen i kastrullen.
  3. Koka upp igen och häll i soja, risvinäger, farinsocker, sesamolja och kimchi. Låt få ett uppkok. Smaka av med ev mer kimchi, soja, socker och sesamolja samt salt.
  4. Under tiden buljongen kokar, förbered nudlar och topping.
  5. Strimla morötter med potatisskalare till fina remsor. Skala de hårdkokta äggen och dela på mitten. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och kyl sedan av i iskallt vatten. Låt droppa av.
  6. Lägg nudlar i botten på stora skålar. Toppa med morötter, ägghalvor, spenat och kimchi. Häll på den kokande heta buljongen och strö över svarta sesamfrön. Servera genast!