Räkpasta med dill och dijonsenap

Räkpasta med dill och dijonsenap

14 ingredienser

40 min

En vardagslyxig räkpasta med gräddig sås på vitt vin, dijonsenap och dill. Toppas med parmesan. Fantastisk gott och funkar såklart lika bra som bjudrätt på helgen!

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 750 g räkor med skal
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin (oekat)
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 300 g pasta (till exempel fusilli)
  • 0,5 dl färsk dill, finskuren
  • olivolja, till stekning
  • parmesanost, riven till servering
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Spara skalen och torka räkorna torra på hushållspapper.
  2. Skala, dela och finhacka schalottenlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull tills det mjuknar. Tillsätt räkskal och tomatpuré. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter under omrörning, tills räkskalen börjar vitna. Häll på vinet och låt koka ca 2 minuter. Tillsätt grädde, dijonsenap och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och sjud 10–15 minuter utan lock.
  4. Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara 1 dl av pastavattnet.
  5. Sila av räkskalen. Häll tillbaka såsen i kastrullen. Tillsätt pastan och pastavattnet. Koka upp. Rör ner räkor och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med riven parmesan, nymalen svartpeppar och gärna en klick dijonsenap.
TIPS!
Fler tips!
Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Grey Poupon hittar du här!

Läs mer