Räkor BBQ à la Louisiana

Johan Jureskog KK2023

Räkor BBQ à la Louisiana

16 ingredienser

35 m

”Det här är bland det godaste jag har ätit, men man måste våga äta med händerna, precis som vi äter våra kräftor, unna sig att bli lite kladdig, viktig är också att doppa ordentligt med brödet.” /Johan

Ingredienser

portioner
  • 12 stora räkor med skal (här måste du titta att räkorna är eko om samvetet ska vara rent)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm tabasco
  • 100 g smör, brynt

bbq-sås

  • 1 dl worcestersås
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk creolemix
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk tabasco
  • 200 g smör

Servering

  • 1 msk färsk kruspersilja, finhackad
  • ev tabasco
  • havssalt
  • vitt bröd

Gör så här

  1. Marinera räkorna med tabasco och salt, låt stå ca 15 min.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna, utom smöret, till BBQ-såsen.
  3. Stek räkorna tills de fått fin färg på hög värme i det brynta smöret.
  4. Slå på BBQ-såsen och koka i 5 min, vänd räkorna hela tiden.
  5. Lyft över räkorna till varma tallrikar eller på varmt fat.
  6. Vispa i smöret i BBQ-såsen utan att det kokar och häll på räkorna. Strö över havssalt och kruspersilja. Servera med tabasco och bröd.