Räkkrans

Räkkrans
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkkrans

9 ingredienser

En utmärkt sommarrätt, gärna serverad med nyupptagen potatis och fräsch primörgrönsallad. Kan förberedas i god tid.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 3-4 msk sherry
  • 4 dl vispgrädde
  • 8 blad gelatin
  • 1 förp röd stenbitsrom
  • gurka
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda dem med dill och sherry. Låt dra några timmar.
  2. 2
  3. Lägg gelatinet i lite vatten 10 min. Pensla en form tunn med matolja och skölj sen med kallt vatten.
  4. Smält gelatinet på låg värme, låt svalna.
  5. Vispa grädden till skum. Vänd ned räkblandningen och rör sen ned gelatinet lite i sänder. Smaka av med salt och peppar. Slå upp i formen och ställ i kyl över natt.
  6. Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp kransen på fat. Garnera med rom och gurkan skivad på längden.