Räkceviche med mango, avokado och koriander

Räkceviche med mango, avokado och koriander
Foto: TV4

Räkceviche med mango, avokado och koriander

Av: Olga - Falköping

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m + 1 h

Ceviche med räkor, avokado, mango, lime, sesam, chili och koriander!

Dryck: Riesling, Nr 5914
Friskt och fruktigt vitt vin. Druvig smak med sötma, inslag av honung, päron, fläder och citrus (2014)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gurka
  • 0,5 mango
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 150 g räkor, handskalade i lake
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och skär gurka, mango, avokado i kuber. Finhacka koriander och chili, blanda tillsammans med frukterna och grönsakerna i en bunke.
  2. Lägg i räkor samt saften från lime, olivolja och sesamolja. Blanda runt alla ingredienserna och salta och peppra efter smak. Låt den stå i kylskåpet ca 1 timme innan servering.