Räkceviche med aioli

Räkceviche med aioli
Foto: TV4

Räkceviche med aioli

Av: Carolina - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30m

Citronmarinerade räkor med vitlök och chili serveras i blad av romansallad med aioli samt vitlöksbröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Aioli

  • 2 ägg
  • 0,5 citron, saft
  • 4 dl rapsolja
  • 3 msk crème fraîche
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Ceviche

  • 500 g räkor i lake
  • 4 citroner, saften
  • 1-2 röd chilifrukt, urkärnad i strimlor
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk olja

Tillbehör

  • vitlöksbröd
  • romansallad

Gör så här

Aioli

  1. Se till att ingredienserna är rumsvarma.
  2. Rör ihop 2 ägg, lite av rapsoljan och citronsaften i en skål.
  3. Tillsätt den resterande oljan och mixa till en fast konsistens.
  4. När majonnäsen är färdig rör försiktigt i crème fraiche och blanda till en krämig röra.
  5. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

Ceviche

  1. Häll av vätskan från räkorna och låt de rinna av.
  2. Blanda räkorna med de övriga ingredienserna och låt stå i 20 min.
  3. Lägg strax före servering upp röran på romansallad.

Servering

  1. Servera de fyllda bladen med en skål aioli vid sidan av samt vitlöksbröd.