Räk- och fläskgyoza med yuzuponzu

21 oktober 2017
4

Du behöver

  • ca 30 gyozaark alt wontonark
  • 200 g fläskfärs
  • 50 g skalade räkor
  • 2 dl grädde 40%
  • 2 msk salt
  • ca 2 tsk riven ingefära efter smak
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 skvätt fisksås
  • 2 salladslökar, strimlade
  • peppar
  • olja
  • Togarashi (japansk krydda)

Ponzu

  • japansk soja
  • yuzujuice
  • lite socker
  • salladslök

Gör så här

  1. Mixa fläskfärs med grädde och salt. Tillsätt kalla, skalade hackade räkor. Smaka upp med riven ingefära, vitlök, fisksås, salt och peppar.
  2. Klicka eller spritsa en sträng eller “skeda” upp färs på varje ark.
  3. Limma över arken med lite vatten och tryck sedan ihop ordentligt så att det ser ut som en “kanot”.
  4. Sätt dem i frysen tills stekning. Stek dem sedan gyllene på ena sidan i olja - slå på en skvätt vatten- täck med lock och låt all vätska koka in.
  5. Vänd upp på tallrik och strössla över fint strimlad salladslök och togarashi.
  6. Skär salladslöken i "fiskögon" och blanda samman ponzumarinaden och dippa gyozan där i vid servering.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept