Rågscones med fikon och valnötter

Rågscones med fikon och valnötter
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rågscones med fikon och valnötter

7 ingredienser

25 m

Ingenting är så gott till frukost (eller afternoon tea) som nybakade scones. Testa redaktionens rågscones med kvarg, valnötter och fikon.

Ingredienser

portioner6 - 8 scones
  • 300 g rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 50 g valnötter, hackade
  • 50 g färska fikon, hackade
  • 2 dl kvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda rågsikt, salt och bakpulver i en bunke. Dela ner smöret i kuber och nyp ihop med mjölblandningen.
  3. Rör ner valnötter, fikon och kvarg.
  4. Forma till scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 12–15 minuter eller tills de fått fin färg.
  5. Servera med en rykande kopp te.