Rådjurstartar med ostronmajonnäs

Danyel Couet KK 2023

Rådjurstartar med ostronmajonnäs

15 ingredienser

25 m

Lyxig och elegant förrätt med tartar på rådjur och soja, ostronmajonnäs samt sellerisallad och syrligt äpple.

Ingredienser

portioner

Rådjur

  • ca 250 g rådjursytterfilé, fri från hinnor
  • 3 msk soja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • svartpeppar

Ostron

  • 5 ostron, urtagna
  • 1 msk citron, saft
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl rapsolja (eller matolja)

Sellerisallad

  • 1 stjälk stjälkselleri, i tärningar
  • 0,25 gurka, skalad och tärnad
  • 1 jalapeño, urkärnad och tärnad
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 syrligt äpple, tunt strimlat
  • 1 ask krasse

Gör så här

Rådjursfilé

  1. Skär rådjuret i 1 x 1 cm skivor och stek ca 2 sekunder på varje sida i superhet, torr stekpanna. Tärna dem sedan.
  2. Smaksätt dem med rikligt med svartpeppar. Rör ihop soja och rapsolja och häll över köttet.

Ostron

  1. Lägg ostronen i en matberedare tillsammans med salt och citronsaften. Mixa och tillsätt oljan i tunn stråle tills all olja är i och konsistensen är krämig.

Sallad

  1. Blanda ihop alla grönsaker och smaksätt med salt och peppar.

Servering

  1. Fördela grönsakerna på 4 tallrikar. Lägg en sked ostronmajonnäs på grönsakerna och lägg köttet ovanpå. Toppa med strimlat äpple och nyklippt krasse.