Rådjurstartar med ostronmajonnäs, jalapeño och syrad rotselleri

Maya Samuelssons dryckestips

Wynns Coonawarra Estate Riesling, 2010
Australien, Coonawarra
Nr 70830

24 november 2017

Du behöver

  • 400 g rådjursytterfilé, tärnad i 0,5x0,5cm kuber
  • 1 liten rotselleri, skalad och skuren i tunna skivor

Ostronmajonnäs

  • 8 ostron, urtagna
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 äggula
  • fint havsalt

1-2-3-lag

  • 1 dl ättika (12%)
  • 0,5 citron, juice och skal
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Servering

  • 2 jalapeño, skurna i tunna skivor
  • kryddkrasse

Gör så här

  1. Ostronmajonnäs
    Lägg ostronen i en matberedare tillsammans med salt och äggula. Mixa och tillsätt oljan i tunn stråle tills all olja är i och konsistensen är krämig.
  2. Syrad rotselleri
    Koka upp 1-2-3 lag med citronsaft och –skal. Lägg i den skalade och skivade rotsellerin och låt dra i cirka 20-30 minuter.
  3. Servering
    Forma försiktigt 4 tartarer av rådjursytterfilén. Serveras med ostronmajonnäsen, skivad jalapeño, syrad rotselleri och rikligt med kryddkrasse.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept