Råbiff "surf & turf"

ca 1 h
4
ca 1 h
4

Du behöver

Ponzu

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm ingefära
  • 2 cm röd chili
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl pressad citron- eller limejuice

Soja- och sesamemulsion

  • 2 äggulor
  • 2 dl matolja
  • några droppar pressad citronjuice
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk kallpressad sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • salt

Råbiff "surf & turf"

  • 400 g innanlår av nöt
  • 1 rå hummerstjärt
  • 1 silverlök
  • 1 knippe rädisor
  • 4 vaktelägg
  • 1 dl ponzusoja med citron, se recept
  • oxalis
  • svensk rapsolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ponzu
    Skala och hacka vitlök och ingefära. Strimla chilin. Lägg i en bunke och häll över soja och citronjuice. Låt dra minst 1 timme i kylen.
  2. Sila och använd. Förvara i lock eller flaska med tättslutande lock i kylen, håller minst 1 månad.
  3. Soja- och sesamemulsion
    Vispa äggulor och risvinäger. Häll i matolja i en tunn stråle. Smaksätt med soja, sesamolja, salt och citronsaft.
  4. Råbiff "surf & turf"
    Blanchera hummerstjärten i 6 sekunder och kyl ner i isvatten. Skala stjärten och dra ut tarmen med en tång. Bränn stjärten runt om med en brännare.
  5. Putsa bort senor och hinnor från innanlåret. Grovhacka köttet och smaka av det med salt, peppar och matolja.
  6. Hyvla rädisorna tunt på mandolin och lägg dem i kallt vatten.
  7. Skiva silverlöken i ringar och marinera dem i ponzusojan du gjorde tidigare.
  8. Öppna vakteläggen på mitten med hjälp en av kniv. Skira bort äggvitan, spara gulan och lägg tillbaka den i skalet.
  9. Lägg köttet på en tallrik i en cirkel, spritsa ut cirka fem prickar av soja- och sesamemulsionen. Skiva hummerstjärten i tunna skivor uppe på köttet. Lägg på fyra silverlöksringar. Placera vaktelägget i mitten. Låt rädisorna rinna av kort på hushållspapper och placera dem sedan som en blomma på köttet, därefter kräftan. Garnera med oxalisblad och stjälk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept