Råbiff på böckling

Råbiff på böckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Råbiff på böckling

10 ingredienser

Böckling är den perfekta sommarmaten. Rökt fisk har längre hållbarhet, och så är det så lätt att snabbt svänga ihop något gott av ett par böcklingar. En klassisk råbiff med böckling eller en gubbröra på böckling. Sommarmat när den är som bäst.

Ingredienser

portioner
  • 4 böckling
  • 0,5 purjolök
  • 2 inlagda rödbetor
  • 0,5 dl kapris
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 liten burk hummeransjovis
  • 1 rå äggula
  • 2 msk majonnäs
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och filéa böcklingen. Strimla purjon. Hacka rödbetorna.
  2. Fördela böcklingfiléerna på fyra tallrikar. Lägg purjo, rödbetor och kapris ovanpå böcklingen. Toppa med en rå äggula. Mal svartpeppar över.
  3. Tips: Så här gör du gubbröra på böckling: Rensa och filéa böcklingarna. Hacka dem. Hacka de hårdkokta äggen. Finhacka löken. Mosa hummeransjovisen. Lägg hacket i en bunke. Rör samman majonnäsen med den råa äggulan. Vänd ner i hacket. Krydda med svartpeppar. Servera som tilltugg till knäckebröd eller på en skiva kavring.