Råbiff med ostronmajonnäs, rödbeta, dill, krasse och torkad vinäger

0 röster
30 m
4-6
Råbiff med ostronmajonnäs, rödbeta, dill, krasse och torkad vinäger
Foto: Tv4

Överraska familjen, eller gästerna, med en ljuvlig råbiff inrullad i rödbetor tillsammans med en krämig ostronmajonnäs. En riktigt lyxig rätt som är enkel att laga.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

Ostronmajonnäs

  • 3 ostron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1-2 tsk champagnevinäger

Råbiff

  • 240 g nötytterlår, nymalet
  • 1 schalottenlök
  • 1 rödbeta (kokt, skalad och tunt skivad)
  • 2 dl olja neutral
  • salt
  • peppar

Garnering

  • smörgåskrasse
  • ostronblad
  • buskkrasse
  • dill
  • vinägerpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ostronmajonnäs
    Öppna ostronen och lägg i kannmixer med senap, äggula och lite vinäger. Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle till det blir en fast majonnäs. Smaka av med lite salt och ev. lite mer vinäger.
  2. Råbiff
    Blanda köttet med lite vatten, salt och peppar. Smaka av.
  3. Skala och finhacka löken. Lägg ut rödbetsskivor omlott. Lägg på lite ostronmajonnäs. Strö på lite finskuren lök. Lägg på köttet och rulla ihop till en cylinder. Krydda rullen med salt och peppar.
  4. Garnering
    Garnera med örter och pudra över vinägerpulvret.
29 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...